EEN NIEUW DAK IN 24 UUR
 
 

Dakpanelen van Coversys

Coversys, producent van licht-metalen dakpanelen.

Dankzij de onberispelijke kwaliteit van de Coversys dakpanelen van uitsluitend Belgische makelij hebben wij van Nieuw dak in 24 uur bvba dan ook gekozen om exclusieve verdeler te worden van Coversys.

Omdat Coversys enkel werkt met het hoogwaardig Aluzincstaal afkomstig van Arcelor Mittal kunnen de dakpanelen aan de kwaliteit voldoen voor de strengste voorschriften en keurmerken zoals ATG, CSTB en BBA. Alle Coversys producten (dakpanelen en hulpstukken)zijn langs beide zijden behandelt met een AluZinksubstraat (zie samenstelling dakpan) zodat roestvorming onmogelijk en nooit zal optreden. Ook de coating is van topkwaliteit. De stevige polyester deklaag wordt via een droog poedercoating proces aangebracht en staat garant voor een duurzame hechting en een maximale bescherming aan UV stralen. Dankzij de zelfreinigende eigenschappen van de coating spoelt vuil en stof er gewoon met de regen mee af. Omdat dit materiaal niet poreus is, krijgt ook mos of algengroei geen kans.

Coversys biedt een 30-jarige niet-degressieve productgarantie op de dakpanelen en hulpstukken (zie garantiecertificaat). Dit wil zeggen dat de waarde van de productgarantie niet afneemt in de tijd, zoals wel van toepassing is bij enkele andere producenten.

Coversys dakpaneelCoversys dakpanelenSamenstelling dakpanMetalen dakpanelen

Samenstelling van de coversys metalen dakpanelen

1. Aluzink stalen dakpanelen 

Aluzink staal staat gekend als het meest geschikte materiaal voor gecoate metalen dakpanelen. Het combineert de robuustheid van staal, de bescherming van zink en de stabiliteit van aluminium.Het aluminium beschermt het metaalsubstraat door tussen het oppervlak en de buitenlucht een schild te vormen. Dankzij de kathodische bescherming van zink wordt het staal beschermt en kan roest nooit optreden. Het gecombineerde effect van deze twee beschermingsmechanismen verlengt de levensduur van dit product nog meer, voornamelijk doordat het weerstand biedt aan atmospherische corrosie die 6 keer hoger is dan die van andere dakpanelen die gewoon gegalvaniseerd zijn. De dikte van het staal dat Coversys gebruikt varieert van 0.5 mm (Alpha en Delta dakpannen)tot 0.6 mm (Sierra dakpannen). De dikte geeft de Coversys dakpanelen een mechanische weerstand die bijna twee keer zo groot is als die van de meeste metalen dakpannen van de concurrentie (< 40 kilo voor deze laatsten, meer dan 70 kilo voor Coversys dakpanelen). Op deze manier kunnen de Coversys dakpanelen een gelijkmatig verdeeld gewicht tot 1600 kg/m2 dragen

Daarbij komt nog dat het Aluzinc behandeld is met een speciale grondbeschermlaag, (SPT) film (“Special protection treatment”), Deze film beschermt de onderkant van de dakpanelen waardoor het niet meer nodig is om de onderkant van de dakpanelen te verven.

2. Zeer stevige polyesteren deklaag

De verf, speciaal ontworpen voor buitengebruik, is gesmolten en gepolymeriseerd op de bovenkant en op de zijkanten van het dakpaneel (zijn electrostatische applicatie garandeert een perfect uniforme laag en bescherming van de zijkanten). Deze toplaag biedt een uitstekende weerstand tegen de vernietigende werking van UV stralen (bijna tien keer hoger dan plastisoldakpanelen). Dit garandeert een weerstand van minimum 30 jaar, zonder beperkingen, (total laag van 60 microns van droge verf). Bij de gewoonlijk gebruikte wateremulsies veroorzaakt de verdamping van de oplosmiddelen poreusheid. De Coverysys techniek heeft wat dit betreft twee voordelen: ze garandeert dat alle Coversys dakpannen perfect waterdicht zijn (de vorm van de verf en de inert gesloten film) en voorkomt dat mos- en schimmelvorming, algengroei, bacteria en zwammen het dak aantasten. Daardoor is het gebruik van fungiciden, die schadelijk zijn voor het milieu wanneer ze in het grondwater terechtkomen, overbodig. Een zeer groot pluspunt voor het milieu!

De zeer stevige polyester deklaag draagt ook bij tot de veiligheid van de Coversys dakpanelen met de volgende brandbestendigheidsnormen: M1 reactie tegen vuur en T30/1 vuurbestendigheid (CSTC klassificatie).

Nieuw dak in 24 uur
 
 
0